Yapay Zeka ve İnsan
Haber
21 Ağustos 2022 - Pazar 14:18
 
Yapay Zeka ve İnsan
Yapay Zeka'nın gelişimi ve insanların onu nasıl yönlendirdiğinin önemi.
TEKNOLOJİ Haberi
Yapay Zeka ve İnsan

Gelişmekte olan ve her an biraz daha hayatımıza dahil olan teknoloji, her bilinmeyen yenilik gibi insanlarda korkuya sebep verebiliyor. Bu günlerde yapay zekanın önemli hızlanışı ve hayatımıza daha çok dahil olmasıyla bu konudaki çalışmalar özellikle büyük şirketler için önemini daha da arttırdı. İnsanlar için düşünebilme, yardımcı olabilme hatta hayatlarına dokunabilme adına yapılan bu çalışmalar aslında ne kadar masum?

 

Yapay zeka kullandığımız yeni arabalardan, bilgisayarlara, otonom sistemlere hatta elimizdeki telefonlara kadar hayatımızın içinde. Bizler hep onları duygusuz olarak yorumladık ve yorumluyoruz fakat yeni çıkan yapay zeka uygulamaları bizlere yepyeni sanat eserleri oluşturabiliyor. Çok ayrıntılı insan portreleri çizebiliyor. Acaba duygu dediğimiz şey sanatla eşdeğer değil midir?

 

Bu haberin kapak resmi ve ekteki resimler Mid Journey adlı yapay zeka tarafından oluşturuldu.  Bizler her ne kadar yapay zekanın gelişiminin kötü sonuçlar doğuracağını bilemesek de sonuçta buna yönlendirecek olanlar da insanlar.

Yapay zeka görsel hazırlamakta da kullanılıyor, kalp atışlarınızı takip edip kalp krizi ihtimalinizi önceden de tahmin edebiliyor. Yani ne için kullanılacağı insanların elinde. Fakat unutmamak gerekir ki “Cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile döşelidir.”

 

Dikkatli olmak her şeye körü körüne inanmamak ve hep sorgulamak iyidir. Bu yaklaşımda olursak teknoloji de dahil korkacak bir şey olmaz.

 

Sevgiler ve saygılarımla

Kerem Çınar

Kaynak: (Maksat Maraş) - Maksat Maraş İnternet Gazeteciliği Editör: Kerem ÇINAR
Etiketler: Yapay, Zeka, ve, İnsan,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yapay Zeka ve İnsan
Yapay Zeka ve İnsan
Yapay Zeka ve İnsan
Yapay Zeka ve İnsan
Yorumlar
Haber Yazılımı