TÜRKMENLER GERÇEKTEN GÖÇEBE BİR MİLLET MİDİR?
Haber
31 Ağustos 2022 - Çarşamba 13:11
 
TÜRKMENLER GERÇEKTEN GÖÇEBE BİR MİLLET MİDİR?
KÜLTÜR Haberi
TÜRKMENLER GERÇEKTEN GÖÇEBE BİR MİLLET MİDİR?

Yazılı kaynaklar bize bu iddianın doğru olmadığını söylüyor.

En çok çalıştığım Karluklar ve Karahanlı Tarihidir. 766 senesinde Karluk yabgusu Aslan İl Tutmuş Türgüg, Balasagun merkezli Karluk devletini kuruyor. Balasagun, Talas, Kuyaş, Guz, Kaşgar gibi Şehirler mevcut. 840 senesinde Karluk devletinin adı Bilge Anacur yabgunun Kadırhan(Karahan) ünvanı kullanması ile Karahanlılar adına dönüşüyor( Karahanlılar aslında Karluk devletine takılmış lakaptır).

 

Karahanlılar dönemi Karahanlılar Topraklarını genişleterek Maveraünnehr bölgesi ve daha ilerisine kadar büyütmüşlerdir. Yukarda saydığım şehirlere Saydam, Hoten, Rey, Semerkant, Buhara, Taşkent say say bitiremezsiniz. Elbette Şehirlerimiz, Kazalarımız, Köylerimiz olduğu gibi Göçebelerimiz (Yörükler) de vardı.

 

Türkmenler, Dünyada bilinen beş büyük medeniyetten birisidir! 

Anadolu ya yaptığımız göçler ile de Şehir, Kaza ve Köylerimiz vardı.
1522 Osmanlı, Maraş Tahrirlerinde Bugün hâlâ mevcut olan köylerimizin birçoğu aynı isimle günümüze kadar gelmişlerdir.

Maraş, Ahır Dağı ve Engizek Dağlarında bulunan Bertiz Köyleri(Birkaçının ismi maalesef değişti) İsimleri Selçuklu ve Tolgadırlı, Osmanlı'dan günümüze kadar aynı İsimlerle Muhafaza edilmiştir.

 

Köy, Mahalle ve Coğrafik yerlerin isimlerinin değişmesi bir millete yapılmış en büyük ihanettir.

Çünkü bu isimler bizlerin soy kütükleridir.

Görüldüğü üzere Türkmen milletinin Yerleşik hayatta olan mensupları ve Konar Göçer (Göçebe, Yörük) kısımları vardır.

Moğol istilası ile İlim ve Bilim yuvalarımız Moğollar tarafından yakılıp yok edilirken biz bugün Türkmen Tarihini Çin yıllıkları, Rus, Avrupalı ve Arap kaynaklarından öğreniyoruz.

 

İşin en garip olanı bizim Ata yurtta Şehirlerimizi, Milyonlarca İnsanımız katleden daha doğrusu koca bir medeniyetimizi yok eden Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük Türkmen düşmanı olan Moğol hükümdarı Cengiz'i bize Türk diye dayatılmasıdır. Maalesef Katiline Aşık edilmeye çalışılan bir Milletiz. Oysa biz Tarihimizi kendi kaynaklarımızdan öğrenseydik hiç yutturmaya kalkışa bilirmiydiler!

 

TÜRKMEN KİME DENİLİR?

Türkmen, sadece Karluk ve Oğuz Boyları mensuplarına denilir. Zaten Anadolu halkını bu iki büyük boy mensubu Türkmenler oluştururlar.

 

TÜRKMENİN FİZYOLOJİK YAPISI.

Prof. Bahattin Ögel ve Prof. Hüseyin Salman'a göre Anadolu Türkmenleri 1500 sene önce yaşayan Oğuz ve Karluk'lar ile aynı sima ve tipolojik yapıya sahiplerdir. Yani biz değişmedik binlerce senedir aynı Simaya Oğuz Tipli Düz Yüzlüleriz.

Lütfen Coğrafik isimlerimizi değiştirmeyelim, değiştirilmesine karşı çıkalım. Gücümüz yetiyorsa eski isimlerine döndürelim.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜRKMENLER, GERÇEKTEN, GÖÇEBE, BİR, MİLLET, MİDİR?,
Yorumlar
Haber Yazılımı