TOGG'da Deneme Üretimlerine Başlandı
Haber
30 Temmuz 2022 - Cumartesi 16:59
 
TOGG'da Deneme Üretimlerine Başlandı
TEKNOLOJİ Haberi
TOGG'da Deneme Üretimlerine Başlandı

BAKAN MUŞ TEST SÜRÜŞÜNE ÇIKTI

Konuyla ilgili TOGG'un Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu ayki Yönetim Kurulu toplantımızı deneme üretimlerine başladığımız Gemlik Tesisimizde yaptık. Toplantımızın ardından tesislerimizi ziyaret eden Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile bir istişare toplantısı ve test sürüşü gerçekleştirdik."

 

TOGG NE ZAMAN YOLLARDA OLACAK? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında açıklamalarda bulunmuştu. TOGG ile ilgili soruyu da yanıtlayan Erdoğan, "Hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp keyfini beraberce inşallah tatmak. Bursa Gemlik’te yer alacak fabrika inşaatı Temmuz 2020‘de başlamıştı. Boya, gövde tesisi ile 1.6 kilometre test pisti tamamlandı. Montaj tesisinin yüzde 98'i tamamlandı. Avrupa'nın en temiz boyahane tesisinde kimyasal dolum aşamasına geçildi. Tesisler bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek. İlk seri üretim araçlar bu yılın son çeyreğinde banttan inecek. Batarya konusunda üretimi Türkiye'de yapılacak. Çalışmalar devam ediyor" diye konuşmuştu.

 

Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021 tarihinden itibaren togg.com.tr ve Togg Youtube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi.

Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi var.

 

Togg Youtube Canlı Yayını:  Togg Gemlik Tesis #HeyeCanlı - YouTube

 

 

Kaynak: (Maksat Maraş) - Maksat Maraş İnternet Gazeteciliği Editör:
Etiketler: TOGG'da, Deneme, Üretimlerine, Başlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı