Gazze Bombalanırken Mescid-i Aksa Kuşatıldı
Haber
07 Ağustos 2022 - Pazar 00:45
 
Gazze Bombalanırken Mescid-i Aksa Kuşatıldı
DÜNYA Haberi
Gazze Bombalanırken Mescid-i Aksa Kuşatıldı

Gazze Şeridi'ni iki gündür saldırı düzenleyen İsrail ordusu bombardımana devam edyor. Bölgede ölü ve yaralılar her an yükselmeye devam etmekte. İşgali destekleyen siyonistler İsrail bayrakları ile Şam Kapısına doğru yürümeye başladı. Gazze bombalanırken siyonistler Mescid-i Aksa'nın etrafını kuşattı. Sosyal meyda ve sokaklarda insanlar tepkiler gösteriyor. Bir grup, İstanbul İsrail konsolosluğu önünde toplanarak siyonistlere tepkilerini dile getiriyor.. 

 

Kudüs El Arabi gazetesinin yayınına göre; Cumartesi akşamı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampının merkezini hedef alan İsrail bombardımanı sonucu beş Filistinli çocuk öldürüldü ve Cuma gününden bu yana 6'sı çocuk olmak üzere şehit sayısı 24'e yükseldi.

Tıbbi kaynaklar, İsrail'in şehirdeki bir eve düzenlediği baskın sonrasında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bir Filistinlinin öldürüldüğünü ve 30 yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının başlamasından bu yana "6'sı çocuk, bir kadın ve bir yaşlı kadın olmak üzere 24 şehit öldü, 203'ü çeşitli yaralanmalarda yaralandı" denildi.

Kaynak: (Maksat Maraş) - Maksat Maraş İnternet Gazeteciliği Editör: Kerem ÇINAR
Etiketler: Gazze, Bombalanırken, Mescid-i, Aksa, Kuşatıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı