İngiltere Başbakanı İstifa Etti
Haber
20 Ekim 2022 - Perşembe 17:45
 
İngiltere Başbakanı İstifa Etti
DÜNYA Haberi
İngiltere Başbakanı İstifa Etti

İngiltere Başbakan Liz Truss, 45 gün önce devraldığı Başbakanlık görevinden istifa ettiği duyurdu. Downing Street’teki Başbakanlık Konutu'nda bir son dakika açıklaması yapan Truss, yeni hükümet kurulana kadar görevinin başında kalacağını söyledi.

 

Bu açıklama ile, Truss’ın başbakanlık görevi 45 günde sona ermiş oldu.

Truss, yaptığı açıklamada, “Halefim seçilene kadar görevimde kalacağım” dedi, istifasını Kral 3. Charles’a sunduğunu belirtti.

 

YENİ BAŞBAKAN İKİ HAFTA İÇİNDE SEÇİLECEK

İngiltere’nin yeni Başbakanı’nın iki hafta içerisinde partide yapılacak oylama sonucu belirleneceği açıklandı.

 

Eski bakan Crispin Blunt’ın Jeremy Hunt’a 10 numaranın anahtarlarını alması için açıkça çağrıda bulunmasıyla, liderlik savaş hatlarının şimdiden çizildiğine dair işaretler var. İngiltere’nin Başbakanlık koltuğu için Rishi Sunak veya Penny Mordaunt’un yanı sıra eski Başbakan Boris Johnson’ın da adı geçiyor. Muhafazakar Parti içerisinden isimlerin adı geçen kişiler arasında bölündüğü öne sürülürken, İngiltere’nin bazı bölgelerinde halk ‘Boris Johnson’ı geri getirin kampanyası’ başlattı.

Times gazetesi de, Johnson'ın Muhafazakar Parti yarışına katılmayı düşündüğünü aktardı. Gazetenin politika editörü Steven Swinford, Twitter mesajında “Şu anda tepkileri ölçüyor ama bunun bir ulusal çıkar konusu olduğuna inanıyor” diye yazdı.

Kaynak: Editör: Kerem ÇINAR
Etiketler: İngiltere, Başbakanı, İstifa, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı