Bartın'da Maden Ocağında Patlama
Haber
15 Ekim 2022 - Cumartesi 09:28
 
Bartın'da Maden Ocağında Patlama
Son dakika: Bartın'da maden ocağında patlama! Can kaybı 28'e yükseldi.
GÜNDEM Haberi
Bartın'da Maden Ocağında Patlama

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlama nedeniyle can kayıplarının sasyısının 28'e yükseldiğini açıkladı. Patlama sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sabah 06.00'da kameralar karşısına geçerek son durumu açıkladı. Bakan Soylu, 15 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Bakan Soylu hayatını kaybeden madencilerin isimlerini de açıkladı. Bakan Dönmez ise madendeki bir galeride yangının sürdüğünü ve kurtarılmayı beklenen 15 işçinin yerlerini bildiklerini ifade etti. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, "13 kişiye ulaşıldı ve onları çıkartma çalışmaları başladı" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

 

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. 

 

06:28 CAN KAYBI 28'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın‘da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve ambulans uçakla İstanbul’a getirilen 6 madencinin tedavisine başlandığını açıkladı.

 

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bartın’dan uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine getirilen 1 yaralının Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezinde, 5 yaralının ise Yanık Merkezinde durumları değerlendirilip, tedavilerine başlandı. Uzmanımız bilgi veriyor” ifadelerine yer verdi.

 

Bakan Koca’nın paylaştığı videoda hastaların sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mustafa Turan, 6 hastanın ambulans uçakla getirildiğini ve ilk tedavilerinin acil serviste yapıldığını aktardı.

Kaynak: (Maksat Maraş) - Maksat Maraş İnternet Gazeteciliği Editör: Kerem ÇINAR
Etiketler: Bartın'da, Maden, Ocağında, Patlama,
Yorumlar
Haber Yazılımı