KSÜ'den Önemli Proje: Öğretmenlere Hibrit Tabanlı Eğitim Çalıştayı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından Hibrit Tabanlı Etkili Öğrenme Ortamı Oluşturma Çalıştayı düzenlendi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Önemli Bir Proje: Öğretmenlere “Hibrit Tabanlı” Eğitim Çalıştayı
TÜBİTAK Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen ve KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esef Hakan Toytok’un proje yürütücülüğünü yaptığı “Öğretmenlerin Hibrit Tabanlı Etkili Öğrenme Ortamı Oluşturmaya Yönelik Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen “Hibrit Tabanlı Etkili Öğrenme Ortamı Oluşturma Çalıştayı”, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.
Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, akademisyenler ile Kahramanmaraş’tan ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen öğretmenlerin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.
Konuşmasına özellikle Kahramanmaraş dışından gelen misafirler için şehrimizin öne çıkan özelliklerinden ve üniversitemizin çalışmalarından bahsederek başlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitemizin sloganlarından olan “sürekli öğrenme”ye vurgu yaparak “Eğitim-öğretim uzun soluklu ve zor bir iştir. Ancak insanın en önemli özelliği de öğrenmesi, eğitilmesi ve bunu da hayat boyu devam ettirebilmesidir. İnsanda bilgi, duygu, tutum, beceri gibi hasletleri oluşturmak zor olmasıyla birlikte kutsal bir iştir. İnsan doğmadan evvel başladığı eğitim sürecini son nefesine kadar sürdürüyor. Böyle bir sürecin içinde rol alan öğretmenler, akademisyenler, yöneticiler olarak bu sürecin en iyi şekilde devam ettirilmesi de bizlerin en önemli sorumluluklarımızdandır.” dedi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak özellikle pandemi döneminde gelişen şartlara hızlı bir şekilde intibak edildiğinin altını çizen Rektör Can; sürekli değişen, yenilenen dünyada yeni eğitim modellerine ve yöntemlerine hazırlıklı olmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, Hibrit Tabanlı Etkili Öğrenme Ortamı Oluşturma Çalıştayının da bu kapsamda önemli bir proje olduğunu ifade etti. Çalıştayın başarılı geçmesi temennilerini ileten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can başta Proje Yürütücüsü Doç Dr. Esef Hakan Toytok olmak üzere projede emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman da konuşmasında eğitim için teknolojik imkanlardan, farklı usul ve yöntemlerden istifade edilmesi gerektiğinin altını çizerek “Eğitimin amacı iyi ve güzel insan yetiştirmektir. Teknoloji de insana hizmet için vardır. Bu iki unsuru bir araya getirerek insanla buluşturan meslek grubu da öğretmenliktir. Bu anlamda farklı tecrübelerin paylaşımı neticesinde toplu bir sonuç elde etmek üzere tertip edilen çalıştayda emeği geçenlere, katılımcılara teşekkür ediyor, çalıştayın başarılı ve istifadeli geçmesini diliyorum.” dedi.
Proje Yürütücüsü KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Esef Hakan Toytok da proje hakkında katılımcıları bilgilendiren bir konuşma yaptı. Çalıştayın 5 gün süreceğini ifade eden Toytok, çalıştaydan elde edilecek çıktıların e-kitap olarak yayımlanacağını ve eğitim camiasının istifadesine sunulacağını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk dersine geçildi. İlk dersi “Okulda ve Sınıfta Öğrenme Anlayışını Değiştirme ve Geliştirme” konusuyla Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat verdi.
5 gün sürecek olan “Hibrit Tabanlı Etkili Öğrenme Ortamı Oluşturma Çalıştayı”, Kahramanmaraş’tan Mersin’e, İzmir’den Siirt’e Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmen ve akademisyenlerin katılımıyla KSÜ ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.